Kart til turen


Vi har alltid de nyeste kartene på lager!

Turkartene dekker de mest populære turområdene i Norge. Kun turkartene viser informasjon som: kvisting og skiløyper, uthevet sommer DNT løypenett, parkeringsplasser, sesong informasjon om broene i fjellet m.m. VI har de fleste turkart fra leverandørene i markedet som hovedsakelig er Nordeca og Cappelen. Ved reviderig og nyutgiveser av Nordeca kartene kommer de som plastfiber lik Norge-Serien. Vi anbefaler bruk av 1:50 000kart spesiellt på vintertur. Følger du sti om sommeren kan du noen ganger spare noen kartblad ved å benytte 1:100 000 kart. Det finnes i tillegg 1:25 000 for enkelte av de mest populære turene, men er i fjellet bare en forstørring av 1:50 000 kartgrunnlag. I Oslomarka kan det ofte være best med 1:25 000 kartnee som da også har helårs løypeinfo.

Norge-Serien er en landsdekkende kartserie, produsert på slitesterk plastfiber. Kartene veier lite, er "rivesikre" og tåler vann! To-sidig trykk og litt større kart gir ca. fire ganger så stort område som gamle "M711". Hvert kart overlapper med 2km når man snur kartet eller til tilstøtende kart.

Topo 3000 er en nyere kartserie fra Nordeca. Innholdet er i utgangspunktet det samme som  kartverket sitt kartgrunnlag i 1:50 000, tilsvarende Norge-Serien. Altså bl.a. uten vinterinformasjon/kvist/skiløyper og sessong info om broer, parkering osv.
Poenget med kartserien er at kartutsnitt ofte er mer hensiktsmessig i forhold til turområde kontra Norge-Serien som har en mer "tilfeldig" systematisk inndeling. Merket DNT sommer løypenett og hytter kommer også bedre frem enn på Norge-Serien.

Finn riktig kart til turen her!

Garmin GPS kart. Ingen digitale kart inneholder skiløyper/kvist eller info om sesong på broene i fjellet (sommerbroer tas bort når nærmeste betjente hytte stenger). Kun turkart på papir har denne infoen.
Detaljert topografisk vektorkart fra Statens Kartverk med en målestokk på 1 : 50 000
Inneholder karttips, veier, stier, høydekurver, hytter og turstier fra Den Norske Turistforening m.m.
Tilpasse aktivitetsruter ved hjelp av ActiveRouting, som er tilpasset ulike profiler, som gir valg for turgåing, terrengsykling osv.
Tilbyr tusenvis av ulike destinasjonsvalg med søkbare navn og interessepunkter
Tredimensjonal visning og høydeskyggelegging på kompatible enheter for å gjøre det enklere å vurdere hvor kupert terrenget er

 
Vårt utvalg av Svenske kart er kartserien "Lantmäteriets fjällkartor" som finnes i to målestokker:
1:100 000 dekker fjellene fra Sälen till Treriksrösa. For de sørligere fjell/skogene finnes også "Fjällkartan" i 1:50 000.
Kartene i vår nettbutikk er listet alfabetisk og blandet 1: 50 000 1:100 000
Se mer info og inndeling av kartene her (åpnes i nytt vindu).

Norge-serie kartsøk: