1110

Bergans Fløyen 6 Sprout Green Aluminium

Dagstursekk med drikkepose

Varenr.: 690705
Bergans Fløyen 6 har Bergans FlowPanel som gir optimal ventilering og fukttransport i ryggen. RS3, er vårt patenterte stabiliseringssystem og gjør at sekken sitter som støpt på ryggen selv ved høy aktivitet og mye bevegelse. Kompresjonssystemet er enkelt i bruk og kan strammes og løses ut mens du har sekken på. Inni og utenpå finnes lommer og oppbevaringsløsninger for alle behov. Fløyen 6 leveres med Hydrapak 1,5 liter-drikkepose. Lett og funksjonell aktivitetssekk med suveren komfort og stabilitet!
FargeproduktBergans 12876 Sprout Green Aluminium Solid Dark Grey
Dagstursekk med drikkepose Bergans Fløyen 6 Sprout Green Aluminium
749,-
637,-Medlem
-+
1 på lager.
Bergans Fløyen 6:
Volum: 6 liter
Vekt: 450 gram
Mål: Pakket 42 x 22 x 4 cm / Rygglengde 43–60 cm
Materiale: Nylon 100D High Tenacitya
  • Bæresystem: Bergans patenterte RS3 - Rock Steady Stability System. Ventilerende Bergans FlowPanel i ryggflaten. Ventilerende skulderremmer.
  • Sekkepose: Elastisk kompresjonssystem i front (kan betjenes mens du har sekken på)
  • Lommer: Lett tilgjengelig lomme på undersiden av sekken. To store, ekspanderende lommer på skulderremmene. Glidelåslomme med nøkkelkrok på innsiden av hovedrommet.
  • Ytterligere funksjoner: HydraPak 1,5 liter BPA-fri drikkesystem er inkludert. Refleksdetaljer i front. Produktet inneholder bluesign® approved fabric and trimmings.

En speider har alltid kniv med på tur!

14.10.2020

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...
Fotposer Mittet Thermal Overboot Sort
Fotposer Helsport Fotpose
549,-
467,-
Velg
Fotposer Exped Camp Booty
640,-
544,-
Velg
Varmesokk Exped Down Sock
750,-
638,-
Velg
Robust fotposer Exped Bivy Booty
1 150,-
978,-
Velg
1110