4119

Exped Bivy Booty XL Moss Green

Robust fotposer XL

Varenr.: 204017
Exped Bivy Booty er en robust fotpose, såle med islolerende EVA-skum. Tapede sømmer 3-lags VentAir membran som tåler en vannsøyle på hele 10.000 mm. Kraftig gummisåle med god friksjon og ekstra høy hel. Enkel å ta på, selv med votter på!
Skostørrelseprodukt
1 150,-
978,-Medlem
-+
1 på lager.
  • Garanti: 5 år
  • Leveres med pakkpose
  • Vannsøyle: 10.000 mm

En speider har alltid kniv med på tur!

14.10.2020

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...
Fotposer Mittet Thermal Overboot Sort
Fotposer Helsport Fotpose
549,-
467,-
Velg
Fotposer Exped Camp Booty
640,-
544,-
Velg
Varmesokk Exped Down Sock
750,-
638,-
Velg
Robust fotposer Exped Bivy Booty
1 150,-
978,-
Velg
4119