Velg visning:
Du har valgt:

LES MER OM VINDSEKKENE HER

11.03.2022

0

Vindsekken bør vinterstid ha en like selvsagt plass i sekken som spade og liggeunderlag, selv på korte turer. Været kan snu fort i vinterfjellet og vindsekken gir deg en rask og umiddelbar beskyttelse mot elementene. Du trenger imidlertid ikke å være i nød for å få glede av vindsekken. Den kan for eksempel også være god å ha hvis det er litt surt og du bare skal stoppe for å skifte eller spise lunsj.  

 

Tursentrene fører tre forskjellige typer vindsekk.  

 

Lifesystems Survival shelter 2  

Dette er en lett   kuppelformet vann og vindtett  vindsekk for  2 – personer. Trekket til Survival shelter 2 er integrert i vindsekken og fungerer også som ventilasjonsluke. Det er to sittepaneler inne i vindsekken, vindu og snøring i bunn for åpning og lukking.  

Dette er et godt  alternativ for deg som ser etter en enkel vindsekk med få tilleggsfunksjoner.  

 

Helsport Bivy Bag  

Dette er en firkantet vindsekk med god plass til 2 personer. Bivy Bag har vann- og vindtett  stoff i ryggen og vannavisende og vindtett stoff i front. Vindsekken har 8 løkker i sidene som sørger for  at man kan sikre vindsekken med ski og staver, bruke den som skisegl samt ved behov også bruke den som båre. Det er to lufteluker i front på Bivy Bag og snøring i bunn for åpning og lukking. Bivy Bag er en multifunksjonell vindsekk med mange smarte detaljer.  

 

Helsport LY vindsekk 

Dette er en meget lett kuppelformet vind og vanntett vindsekk for 2 – personer. LY har integrert pakkpose som sørger for at den kan komprimeres godt ned slik at den tar minimalt med plass i sekken. Det er en karabinkrok inne i vindsekken som kan festes til ryggsekk i tilfelle det blåser kraftig og man er redd for at den skal blåse bort ved entring av vindsekken. LY har åpning både i topp og bunn samt to gode ventilasjonsluker. Det er åpning for hode og armer slik at LY også kan brukes som et ekstra beskyttelsesplagg for 1 – person. LY er et godt alternativ for deg som opptatt av utstyr som har lav vekt og tar lite plass i sekken.  

  

Skrevet av; Anders Skoglund, mangeårig Turveileder i Bergen og Hordaland Turlag, som selv har overlevd i vindsekk vinterstid.