Turøks Øyo Vikingøks 32 cm Turøks Øyo Vikingøks 32 cm

Øyo Vikingøks 32 cm

Turøks

Varenr.: 256497
Øyo Vikingøks er en vakker og utmerket turøks som tar liten plass i sekken og egner seg til mange formål. Lettmontert lærslire følger med for god beskyttelse.
999,-
-+
1 på lager.
18 på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.

Hos oss finner du kvalitetsprodukter som gir turglede i mange år. Er du usikker på gave? Gi et gavekort!

Vi har gratis frakt over kr 1000 for alle privatpersoner. Medlemmer av DNT får 15% medlemsrabatt ved bruk av rabattkode. 

Varer kjøpt i november og desember har utvidet bytterett ut januar 2024.

Vi pakker og sender helt frem til 22.des, men skal du ha pakken i tide før jul bør ordren, i følge Posten, sendes før 17.des.

Øyo Vikingøks:
Mål: Skaft 32,5 / Egg 13 cm
Vekt: 500 gram / Øksehode 340 gram
Materiale: Beiset ask

  • Lik utforming som ekte vikingøks fra ca. år 1000.
  • Liten og praktisk å ha i tursekken.
  • Leveres med beskyttelse i skinn.

Øksen er en kopi av en vikingøks som er funnet like ved Øyos fabrikk på Geilo. Det antas at den opprinnelige øksen er fra rett før år 1000 og at den ble brukt som en allsidig øks i husholdningen. Den har gode egenskaper og en funksjonell form som virker like godt i dag som for 1000 år siden. Riktignok er stålkvaliteten og eggen betydelig forbedret, men øksens opprinnelige egenskaper er tatt vare på.

Prisvinner

Øksen er vinner av Scandinavian Outdoor Award 2021/22 i kategorien Hardvare. Juryens begrunnelse er:

Denne lille øksen produsert av Norske Øyo har designet etter en 1000 år gammel norsk vikingøks, derav navnet Øyo Vikingøks. Den er 33 cm lang og veier i underkant av 545 gram. Juryen ble overrasket over kraften som Øyo Vikingøks leverer. "Det kuttet gjennom store eikestokker med stor letthet," sier et jurymedlem. Øksehodet er laget av slitesterkt, smidd stål og skaftet er laget i ask. Den buede formen på skaftet hindrer øksen i å skli. Perfekt for bushcraft, leir i skogen, eller når du skal gjøre opp et stort bål. Juryen elsker også prisen!

728