Førstehjelp på tur Fri Flyt Førstehjelp på tur Førstehjelp på tur Fri Flyt Førstehjelp på tur Førstehjelp på tur Fri Flyt Førstehjelp på tur Førstehjelp på tur Fri Flyt Førstehjelp på tur Førstehjelp på tur Fri Flyt Førstehjelp på tur

Fri Flyt Førstehjelp på tur

Førstehjelp på tur

Varenr.: 374071
Fri Flyts Førstehjelp på tur er ny utgave av den ledende hakkespettboka for alle reisende. I boken lærer du blant annet om håndtering av førstehjelp og kameratredning, håndtering av frostskader, forstuinger og høydesyke. Det er et eget kapittel for medisin og førstehjelp på reise i utlandet. Du finner veiledning og godt illustrerte gjennomganger for en rekke forskjellige skader og skadetyper. Bruk av boken er svært enkelt, og den er laget for at den som ikke har så mye kunnskap om medisin og redning fra før, kan håndtere krevende ulykkessituasjoner.
349,-
-+
8 på lager.

Hos oss finner du kvalitetsprodukter som gir turglede i mange år. Er du usikker på gave? Gi et gavekort!

Vi har gratis frakt over kr 1000 for alle privatpersoner. Medlemmer av DNT får 15% medlemsrabatt ved bruk av rabattkode. 

Førstehjelp på tur – Fjell-, høyde- og reisemedisin:
Forlag: Fri Flyt
Forfatter: Lena Fauske og Øyvind S. Bruland
Utgitt: 2019
Utgave: 3. utgave
Språk: Norsk bokmål
ISBN: 9788293090762
Innbinding: Heftet
Sider: 257 sider
Vekt: 358 gram
Mål: 121 x 171 x 19 mm

Førstehjelp på tur er skrevet av helsepersonell, for folk flest. Den omfatter en rekke viktige temaer for alle typer reisende:

 • Håndtering avførstehjelpogkameratredning.
 • Tipstilscenarier ifjellet, utmarka og til sjøs.
 • Hvordantakle eksponering til værogvind.
 • Veileder tildeflestesykdommerogskadetyper.
 • Reisemedisin og tips til tur i fjerne strøk.
 • Egetkapittelomhøydemedisin.

En uvurderlig førstehjelpsbok på alle slags turer

Når du er ute på reise, kan det være skremmende å tenke på Murphys lov, at alt som kan gå galt, vil gå galt. Det kan gå hull på ditt oppblåsbare liggeunderlag, du kan bli matforgifta eller få harepest av vannet i bekken, og du kan knekke ankelen på vei gjennom steinura. Det er heldigvis liten sjanse for at det skjer, men om det faktisk gjør det, er det viktig å være beredt. Det hjelper denne boken deg med, uansett hva som skjer, uansett hvor du er. Den nye utgaven av boka har helt nye illustrasjoner og visuelle guider.

«Dette er intet mindre enn fjellfolkets førstehjelpsbibel. Innholdet bør inngå i basiskunnskapen hos alle aktive fjellsportutøvere. Oppbevares i topplokket.» – Forfatter og friluftsmann Stein P. Aasheim:

Går du på fjelltur?

Da får du masse nyttig informasjon her. Boken er relevant for alle friluftsfolk, sommer som vinter. Råd for behandling av solstikk såvel som frostskader er med. Er du i speideren? Eller ofte ute på jakt eller fiske? Typiske råd for typiske ulykker i forbindelse med friluftsliv er med – fra gnagsår til alvorlig førstehjelp! Går du på topptur eller randonee? Da finner du råd for skredsituasjoner og til redningssituasjoner, som hvordan man bygger en kjelke av skiene sine, eller stabiliserer en kneskade.

Er du alpinist?

Liker du å klatre bratt og eksponert? Kanskje du driver med BASE-hopping? Her får du en god veiledning for situasjoner som klatrere kan havne opp i. Det gjelder både sikring og frakt av skadede personer og typiske skader som f.eks. et ankelbrudd. Boken har en egen seksjon for hvordan man kan håndtere situasjoner som å bli sittende fast i kulden eller på en fjellhylle, og for hvordan man skaffer og mottar helikopter-assistanse.

Er du ofte på reise?

Førstehjelp på tur er særlig tilpasset dine behov på backpacking og lengre eventyr og eksepedisjoner. Boken inkluderer en egen seksjon med reisemedisin og gode råd for ulike reiser til fjerne strøk. Den tar for seg grep du bør gjøre i forkant av, og underveis i, lange reiser. Det kommer også med en egen seksjon for høydemedisin, hvor du får rikelig med god informasjon om høydesyke, akklimatisering og lignende.

Grundige verktøy for reise. Boken er full av lenker til nyttige ressurser på nett, men har også massevis av tabeller, en liten parlør for vanlige ord på en rekke språk, og rikelig med ressurser for hurtig referanse utenfor dekning. Dette er en bok som er designet for å være hurtig i bruk når uhellet er ute. Førstehjelp på tur er pensum på en rekke skoler og har klart å etablere seg som den ledende reisehåndboka for mange. Få med deg denne lekre, nye utgaven!

Fri Flyts Sikkerhetsskole:

 1. Sikkerhetsutstyr for topptur
 2. Søk og finn i snøskred
 3. Terrengfeller
 4. Parksikkerhet
 5. Førstehjelp
3899