På død og liv Fri Flyt På død og liv

Fri Flyt På død og liv

På død og liv

Varenr.: 690945
Fri flyts På død og liv er en usminket bok, beregnet på folk flest uten kjennskap til verken klatring eller fjellredning. For så lenge tindesporten har eksistert har klatrere hjulpet hverandre når uhell skjedde. Det som i utgangspunktet var hjelp til selvhjelp har utviklet seg til å bli en viktig samfunnsressurs. Når ulykker skjer i bratte fjellvegger er frivillige klatrere de eneste som kan hjelpe. På død og liv handler om noen av disse klatrerne.
499,-
424,-Medlem
-+
2 på lager.

På død og liv – Norsk Fjellredning fra innsiden:
Forlag: Fri Flyt
Forfatter: Ture Bjørgen
Utgitt: 2018
Utgave: 1. utgave
Språk: Norsk bokmål
ISBN: 9788293090595
Innbinding: Innbundet
Sider: 496 sider
Vekt: 1410 gram
Mål: 182 x 254 x 47 mm

Rogaland alpine redningsgruppe (RAR) startet med å redde sauer, fortsatte med basehoppere og suicidale og endte med å hente sine egne, døde klatrekamerater kald vinterdag i 2012. Gjennom 25 år har lokale fjellklatrere stått i beredskap døgnet rundt, året rundt for å hjelpe mennesker i nød i bratte fjell - frivillig. Boka beskriver hva redningsklatrerne har opplevd gjennom disse årene og hvilke tanker og refleksjoner de har gjort seg.

Bokas forfatter, Ture Bjørgen, har deltatt på innsiden av RAR siden starten i 1993. Han har vært i fjellveggene og sett døden på nært hold. På død og liv er en usminket bok, beregnet på folk flest uten kjennskap til verken klatring eller fjellredning.

«Han skriver direkte, åpent og rått ærlig... Historiene etterlater en dyp respekt for de som tar på seg disse oppdragene. Ture Bjørgen har skrevet en bok som raskt bør få klassikerstatus!» Jo Gjedrem, anmelder for NTK
3907