Norges fjelltopper 1 Glittertind Forlag Norges fjelltopper 1 Norges fjelltopper 1 Glittertind Forlag Norges fjelltopper 1 Norges fjelltopper 1 Glittertind Forlag Norges fjelltopper 1 Norges fjelltopper 1 Glittertind Forlag Norges fjelltopper 1 Norges fjelltopper 1 Glittertind Forlag Norges fjelltopper 1 Norges fjelltopper 1 Glittertind Forlag Norges fjelltopper 1

Glittertind Forlag Norges fjelltopper 1

Norges fjelltopper 1

Varenr.: 692084
Glittertind Forlags Norges Fjelltopper Bind 1 gir oversikt over fjelltopper, nabotopper, tilgjengelighet, rutevalg og vanskelighetsgrad. En bok du vil ta frem utallige ganger fordi den er uunnværlig når det gjelder planlegging av toppturer.
499,-
424,-Medlem
-+
4 på lager.

Visste du at medlemmer av Den Norske Turistforening får 15 % rabatt på nesten alle varer? Bli medlem du også!

Norges Fjelltopper over 2000 meter – Bind 1:
Forlag: Glittertind forlag
Forfatter: Morten Helgesen og Julia Helgesen
Utgitt: 2019
Utgave: 4. utgave
Språk: Norsk bokmål
ISBN: 9788299701389
Innbinding: Innbundet
Sider: 328 sider
Vekt: 1900 gram
Mål: 240 x 300 x 30 mm

Hvor mange topper over 2000 meter fins det i Norge? Svaret er avhengig av hvordan man definerer en topp ut fra primærfaktor (uttrykk for selvstendighet). Med en primærfaktorpå 50 meter, har vi 186 topper over 2000 meter. Dette bokverket av Morten og Julia Helgesen, som er en revidert utgave fordelt på to bind, presenterer imidlertid 388 topper med en primærfaktor på 10 meter eller mer, og er en skattkiste for alle ihuga toppturelskere.

Planlegg turen

Godt utbygd nettverk av stier og overnattingsmuligheter gjør at svært mange av toppene er tilgjengelige for folk flest. Og de fleste topper har minst én enkel rute som ikke krever sikringer og klatreerfaring. Norges høyeste fjell Galdhøpiggen og Glittertind har sågar merket sti helt opp og er av de enkleste å bestige, mens Store Skagastølstind er mer utilgjengelig og krevende.

Skal du på topptur må du planlegge, og du må velge den tryggeste ruta ut fra ditt nivå. De færreste 2000 meterstoppene har sti du kan følge helt opp, og det er ikke kjekt å bli overrasket av altfor luftige passasjer eller ei stri elv du må krysse. Denne boka gir detaljerte beskrivelser av rutene. Boka starter med en rekke gode tips som gjelder generell ferdsel i alpint terreng. Mange av dem handler om sikkerhet i fjellet og hvordan du kan bli bedre til å lese terrenget. Ei ur med steiner uten vegetasjon kan bety rasfare, og løse steiner på full fart bør unngås. Da er det viktig at man ikke går rett etter hverandre hvis man er flere. Snø i bratte fjellsider kan være fast og fin om morgen, men rase utpå dagen når du skal ned igjen. Forfatterne gir en rekke eksempler på det som er viktig å vurdere underveis, og det er tydelig at de selv har mye erfaring med krevende turer. Det er viktig å kjenne sin begrensning og velge en rute som er trygg både opp og ned. Men toppturer må jo likevel gjerne by på noen utfordringer så vi kjenner at vi lever!

Systematisk og detaljert

Norges fjelltopper over 2000 meter fordeler toppene på seks områder, og verket er på to bind. Områdene er Jotunheimen, Breheimen/Jostedalsbreen, Reinheimen, Dovrefjell, Rondane og Jan Mayen. Forfatterne deler disse områdene videre inn i underområder, der det er nødvendig. Toppene som hører til samme fjellmassiv presenteres noenlunde samlet, og ofte er det en hovedtopp som «leder an». Du får god informasjon om rutevalg, både vanlige og uvanlige, vanskelighetsgrad, GPS-koordinater, muligheter for bestigninger om vinteren, overnattingssteder samt kartutsnitt med ruter inntegnet og eventuelle «notater» om vanskelige områder og mulige alternativer. Nyttig og betryggende. Boka er selvfølgelig illustrert med vakre fjellbilder som frister.

En topptur byr på de store kontrastene og er en utmerket avkobling fra hverdagslivet. Man starter kanskje turen i bjørkeskogen og beveger seg oppover langs vann som sildrer, lavadekt stein og myke moser, og avslutter med spektakulær utsikt over breer og turkise innsjøer. Landskapet kan fremstå som barskt og ugjestmildt, men også så vakkert at man nesten ikke kan tro det! Finn deg en topp eller flere og lag en plan!

Inneholder:

  • Jotunheimen
  • Sognefjellet
  • Mellom Visdalen og Leirdalen
  • Nordøst-Jotunheimen
  • Rundt Memurubreane
  • Fra Surtningssue til Veotindane
  • Fra Besshøe til Nautgardstindane
  • Gjendealpene
  • Midt-Jotunheimen
  • Sørvest-Jotunheimen
7299