Finnskogleden DNT Finnskogleden Karthefte

DNT Finnskogleden Karthefte

Finnskogleden

Varenr.: 115168
DNT Finnskogleden Karthefte er en turbeskrivelse av den 240 km lange leden som går fra Morokulien og opp til Søre Osen. Turen er delt i 13 etapper med fyldige turbeskrivelser og kartutsnitt.
235,-
-+
14 på lager.

Finnskogleden – Karthefte:
Forlag: DNT Finnskogen og Omegn
Språk: Norsk bokmål
Innbinding: Heftet
Sider: 40 sider
Vekt: 150 gram
Mål: 170 x 250 x 5 mm

Finnskogleden begynte som et samarbeidsprosjekt mellom ni kommuner i Hedmark og Värmland i 1988. Etter grunneieravtaler, rydding og merking ble Leden formelt åpnet i juni 1992, og den første utgaven av kart, etappebeskrivelser og praktisk informasjon for hele strkningen fra Morokulien i Eidskog til Søre Osen i Trysil var ferdig til åpningen. Finnskogleden er merket med blått på norsk side av grensen og oransje på svensk side. I 2005 ble Finnskogleden en del av den 2414 kilometer lange Gensesømmen, fra Halden i Østfold til Treriksrøysa i Troms (grensepunktet mellom Norge, Sverige og Finland). På noen skilt vil du finne Grensesømmens logo i form av et lite metallskilt.

Finnskogen utgjør på norsk side et ca. tre mil bredt område langs riksgrensen fra Eidskog til Trysil. På svensk side imfatter Finnskogen et område østover fra riksgrensen til Klaräelven, Vitsand, Lekvattnet og Gräsmark.

26062