Skikompis Fri Flyt Skikompis

Fri Flyt Skikompis

Skikompis

Varenr.: 125481

Fri Flyts Skikompis er boka som viser deg korleis du kan ferdast tryggare i vinterfjellet. Her lærer du å forstå terrenget, snøen og vêret, slik at du unngår farlege situasjonar når du er på randonee eller topptur. Boka gir også rettleiing i effektiv kameratredning om uhellet er ute. Den nye utgåva kom i oktober 2022 og har fleire nye illustrasjonar og ei rad endringar og oppdateringar, mellom anna i kapitla om snøskredvarselet, redningsutstyr og metodar for kameratredning.

439,-
-+
2 på lager.

Hos oss finner du kvalitetsprodukter som gir turglede i mange år. Er du usikker på gave? Gi et gavekort!

Vi har gratis frakt over kr 1000 for alle privatpersoner. Medlemmer av DNT får 15% medlemsrabatt ved bruk av rabattkode. 

Skikompis – Snøskred og trygg ferdsel:
Forlag: Fri Flyt
Forfatter: Christer Lundberg Nes
Utgitt: 2022
Utgave: 3. utgave
Språk: Norsk nynorsk
ISBN: 9788293090977
Innbinding: Innbundet
Sider: 336 sider
Vekt: 757 gram
Mål: 156 x 226 x 23 mm

Boka Skikompis kom ut første gong i 2013 og forfattar Christer Lundberg Nes fekk Fjellskikkprisen for arbeidet. Boka er nytta som pensum mellom anna i skredkursstigen til Norsk Fjellsportforum, og på ulike friluftsutdanningar på høgskule/universitet.

Skikompis kjem no i heilt ny og revidert utgåve, mellom anna med nye illustrasjonar av Joar Christoffersen. Boka har meir om vêr, snø, skredproblem, og enda fleire råd og praktiske tips etter kor krevjande terrenget er å ferdast i. Fleire nye flytskjema summerer opp og visualiserer vurderingar og ferdselsråd. Boka er oppdatert med informasjon frå skredvarselet på Varsom.no og viser samanheng mellom praktiske kjapptestar og observasjonar i terrenget med skredproblem i frå varselet.

Om forfattaren

Christer Lundberg Nes (f. 1970) frå Volda er godkjend Tindevegleder (UIAGM/IVBV/IFMGA) og har mange års erfaring som fjellførar i SunAlp Mountain Guides. Han har jobba med føring, kurs og opplæring i norske vinterfjell sidan midten av 1990-talet og har vore NVE observatør i varslingsregion Sunnmøre sidan 2013. Nes har brei erfaring frå organisert redning i Norges Røde Kors Hjelpekorps og har hatt godkjend lavinehund i Norske redningshunder.

37655