Trygge toppturer Fri Flyt Trygge toppturer

Fri Flyt Trygge toppturer

Trygge toppturer

Varenr.: 690908
Fri Flyts Trygge toppturer er et helt nytt verktøy for deg som vil utforske vinterens herligste eventyr på egenhånd. Du lærer å planlegge turer ut fra terreng og skredvarsel og får turbeskrivelser for passende turer over hele landet. Dette er en ny tilnærming til problematikken med friluftsliv og snøskred.
449,-
-+
6 på lager.

Hos oss finner du kvalitetsprodukter som gir turglede i mange år. Er du usikker på gave? Gi et gavekort!

Vi har gratis frakt over kr 1000 for alle privatpersoner. Medlemmer av DNT får 15% medlemsrabatt ved bruk av rabattkode. 

Trygge toppturer – 111 norske skifjell der du kan unngå skredfarlig terreng:
Forlag: Fri Flyt
Forfatter: Espen Nordahl og Erlend Sande
Utgitt: 2016
Utgave: 1. utgave
Språk: Norsk bokmål
ISBN: 9788293090229
Innbinding: Heftet
Sider: 337 sider
Vekt: 823 gram
Mål: 172 x 246 x 17 mm

Trygge toppturer ble nominert til den prestisjetunge Mountain Book Competition i Banff, Canada. Les hele artikkelen på Friflyt.no.

111 norske skifjell der du kan unngå skredfarlig terreng. Opplev randonee / toppturgleden på egenhånd. Denne boke viser veien til trygge toppturer i populære områder som Jotunheimen, Hemsedal, Sunnmøre, Lyngen, Romsdalen, Voss og mange flere steder. Du får eksperttips, oversiktsbilder, oversikt over faremomenter. Fyldig informasjon om alt du trenger å vite for å gå topptur på egenhånd.

En bok som vil være av stor verdi for alle skiløpere som trives best utenfor kvistede løyper. – Snø&Ski

Trygge Toppturer passer både for de som vil gå sine aller første alpine skiturer på egenhånd og de som har gått en del turer før, men som nå vil utvide aksjonsradiusen til nye områder. Også for erfarne toppturentusiaster er boken nyttig. Den viser vei til hvilke skiturer som er aktuelle på dager da det er vanskelig å vurdere skredfaren, og gir nyttige påminnelser om hva slags terreng som er trygt og hva du bør unngå.

Hvert år dør mennesker i snøskred i Norge. Men de fleste av de som nå oppdager gleden ved å gå toppturer på ski, ønsker ikke noen risiko utover det som følger med all ferdsel i naturen. For å unngå fare, er det mange som holder seg til faste turer i kjent terreng eller bruke guide. Boken Trygge Toppturer gir deg et verktøy til å komme i gang med egne turer- og til å diskutere og forstå valgene når du er med andre på tur.

Trygge Toppturer gir deg turforslag fra de mest populære toppturområdene i landet. Vi har prioritert turer som kan gås under de fleste forhold. Det vil si at ruta går i terreng som er slakere enn 30 grader og i god avstand til mulige utløpssoner for skred. Samtidig har vi lett etter fine turer, med en direkte oppstigning, utsikt fra toppen og muligheter for morsom skikjøring.

Hver enkelt tur er beskrevet med kart, flyfoto og en nøyaktig beskrivelse av oppstigning og nedkjøring.

NB! Det finnes ingen hundre prosent trygge toppturer. Også turene i denne boka krever ferdigheter og vurderingsevne. Du må ta hensyn både til årstid, vær og dine egne begrensninger. Men boka Trygge toppturer er et unikt verktøy for å få fine toppturopplevelser og kommer trygt hjem igjen etterpå.

Redaktører

Espen Nordahl, prosjektleder for CARE – Center for Avalanche Research and Education ved UiT Norges arktiske universitet, snøskredvarsler for NVE og forfatter av boka Toppturer i Troms. Erlend Sande, ansvarlig redaktør i Fri Flyt AS og medforfatter av boka Toppturer i Norge.

Med instruktive kart og fotos gir det svært godt grunnlag for å velge en trygg rute til topps.Snø&Ski

3901