Velg visning:
Du har valgt:

Her finner du kart til turen!

Vi har et av Norges største utvalg og fører kart fra Nordeca, CalazoCappelen Damm og Norsk Polarinstitutt. -Spør oss gjerne om tips og råd på mail/ chat, eller gå innom ditt nærmeste DNT Tursenter for hjelp med planleggingen. 

Søkemotoren over dekker alle kart utgitt av Nordeca. Legg inn området du ønsker å finne kart til, og bruk filteret til å se hvilken kartserie som dekker best. Du kan legge inn flere steder (legg et om gangen) og få opp rød plottmarkering for hvert sted. Yppelig verktøy hvis du skal gå hytte til hytte! Klikk så på ønsket kart for å lese mer og handle. 

DNT Turkart med løyper og god informasjon

Dette er den lilla kartserien. Turkartene dekker de mest populære turområdene i Norge. Det er kun turkartene som viser informasjon om kvisting og skiløyper, uthevet DNTs sommerløypenett, parkeringsplasser, sesonginformasjon om broene i fjellet. Kart på forsiden og turinformasjonen på baksiden. Vi anbefaler å bruke 1:50 000-turkart på vintertur. Følger du sti om sommeren kan du noen ganger spare noen kartblad ved å benytte planleggingskart i 1:100 000. Det finnes også noen detaljerte kart i 1:25 000. I fjellet er disse kun en forstørring av 1:50 000 kartgrunnlaget. I Oslomarka kan det ofte være best med 1:25 000 kartene som da også har med løypeinformasjonen for hele året.

Topo 3000 serien. To-sidig kart med gode kartutsnitt

Dette er den grønne kartserien. Topo 3000 er en nyere kartserie fra Nordeca. Innholdet er i utgangspunktet det samme som  kartverket sitt kartgrunnlag i 1:50 000.

Kartutsnittet er mer hensiktsmessig i forhold til aktuelle turområder, i motsetning til Norge-serien som er helt systematisk inndelt. DNTs løypenett for sommer og hyttene kommer bedre frem enn i Norge-serien. Det er også kart på begge sider av kartbladet, i motsetning til Turkart-serien som har turinformasjonen på baksiden.

Norges-serien. To-sidig kart over hele landet

Dette er de røde kartene. Norge-serien er en landsdekkende kartserie, produsert på slitesterk plastfiber. Kartutsnittene er helt systematisk inndelt. Hvert kart overlapper nå med 2 km når man snur kartet eller til tilstøtende kart. Kartene veier lite, er rivesikre og tåler vann. To-sidig trykk og litt større kart gir omlag fire ganger så stort område som med de gamle M711-kartene.

Kart fra Calazo

Calazo er en svensk kartprodusent som også har veldig gode kart over populære norske turområder. Calazo bruker blant annet detaljerte flyfoto til å korrigere alle stier i området. Både DNTs hytter og private hytter er med, samt merkede vandringsruter i området. Fungerer like godt om vinteren med merkede vinterruter og preparerte skiløyper.
Kartene er prodsert på Tyvek papir som tåler vann, er beskyttet mot rifter og har lav vekt.

KARTPAKKER

Her har vi samlet forslag til kartpakker for noen av de mest populære langturene