26254 26254 26254 26254

Nordeca 4001 Rallarvegen Sykkelkart

Rallarvegen Sykkelkart

Varenr.: 115307
Nordeca Sykkelkart Rallarvegen i målestokk 1:50 000 har informasjon om hytter, campingplasser, severdigheter i området og muligheter for sykkelutleie og andre sportsaktiviteter. Kartet dekker Haugastøl, Finse, Hallingskeid, Vatnahalsen, Myrdal og Flåm.
249,-
212,-Medlem
-+
2 på lager.

Rallarvegen er flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei med start på Haugastøl, via Finse, Hallingskeid og Myrdal, før den fortsetter langs Flåmbanen ned til vakre Flåm. Her er det fantastisk natur å oppleve på veien som tar deg gjennom et fantastisk høyfjellsområde opp til over 1300 moh og ned til Flåm ved havnivå.

Ved Flåm finner du alt av servicetilbud og stedet er et perfekt utgangspunkt for videre reiser. Eksempel på hytter i kartet: Demmevasshytta, Jøkulhytta, Appelsinhytta, Finsehytta, Haugastøl, Østerbø fjellstove, Aurlandsdalen turisthytte, Vatnahalsen høyfjellshotell, Myrdal fjellstove, Kaldavasshytta og Hallingskeid.

Om sykkelkart

Sykkelkart er en ny kartserie fra Nordeca i 1:50 000 som er velegnet for sykkelturer med informasjon fra Kartverket. Serien dekker populære sykkelruter med kilometermerking i kartene. I tillegg finner man informasjon om hytter, campingmuligheter, severdigheter og sykkelutleie. Kartene er laget i et slitesterkt og værbestandig materiale.

En speider har alltid kniv med på tur!

14.10.2020

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...
Turøks Brusletto Kikut Øks 36
Vikingøks Øyo Vikingøks
739,-
628,-
Kjøp
Turøks Øyo Sportsøks
519,-
441,-
Kjøp
26254