27234

Brusletto Villmarka Stor

Stor villmarkskniv

Varenr.: 116015

Brusletto Villmarka Stor er en stor villmarkskniv med et blad med skandinaviskslip og holk i rustfritt stål. Det gir det tradisjonelle skaftet den ekstra styrken kniven trenger når den blir brukt til å hugge med. Knivbladet har Bruslettos signatur; halvmånehakket i ryggen – for å løfte kaffekjelen av bålet. Kniven har et skaft i oliventre og fingervern. Kniven er grundig testet i norske skoger og fjell, og på vinterstid i polare strøk.

1 249,-
1 062,-Medlem
-+
0 på lager. Tilbake om 2 dager.
6 på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.

Brusletto Villmarka Stor:
Vekt: Kun kniv 262 gram
Mål: 360 mm / Kun blad 225 mm
Materiale: Skaft i oljet oliventre / Blad 440C stål / Slire i sort okselær

En speider har alltid kniv med på tur!

14.10.2020

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...
27234