Ekspedisjonspose 195 cm Helsport Spitsbergen X-trem 195 Ekspedisjonspose 195 cm Helsport Spitsbergen X-trem 195 Ekspedisjonspose 195 cm Helsport Spitsbergen X-trem 195 Ekspedisjonspose 195 cm Helsport Spitsbergen X-trem 195 Ekspedisjonspose 195 cm Helsport Spitsbergen X-trem 195 Ekspedisjonspose 195 cm Helsport Spitsbergen X-trem 195 Ekspedisjonspose 195 cm Helsport Spitsbergen X-trem 195 Ekspedisjonspose 195 cm Helsport Spitsbergen X-trem 195 Ekspedisjonspose 195 cm Helsport Spitsbergen X-trem 195 Ekspedisjonspose 195 cm Helsport Spitsbergen X-trem 195 Ekspedisjonspose 195 cm Helsport Spitsbergen X-trem 195 Ekspedisjonspose 195 cm Helsport Spitsbergen X-trem 195

Helsport Spitsbergen X-trem 195

Ekspedisjonspose 195 cm

Varenr.: 750266
Helsport Spitsbergen X-trem er en omfangsrik tungvekter av en ekstremsovepose. Posen består av to poser: Ytterposen er fylt med syntet og innerposen med dun som gir en komforttemperatur fra –32 ned til –45 grader (ekstrem –70).
10 999,-
-+
5 på lager.

Hos oss finner du kvalitetsprodukter som gir turglede i mange år. Er du usikker på gave? Gi et gavekort!

Vi har gratis frakt over kr 1000 for alle privatpersoner. Medlemmer av DNT får 15% medlemsrabatt ved bruk av rabattkode. 

Varer kjøpt i november og desember har utvidet bytterett ut januar 2024.

Vi pakker og sender helt frem til 22.des, men skal du ha pakken i tide før jul bør ordren, i følge Posten, sendes før 17.des.

Helsport Spitsbergen X-trem kombinert:
Personlengde: Opptil 195 cm
Temperatur: Komfort –32/–45 / Ekstrem –70
Mål: Pakket Ø 29 x 37 cm
Vekt: Totalt 3070 gram

Gjennom en årrekke har Helsport opparbeidet seg erfaring ved å designe produkter for polare ekspedisjoner. Teltene har blitt brukt i de mest ekstreme miljøene jordkloden har å by på, og Helsport trengte soveposer som kunne matche dette.

I Spitsbergen har de utviklet et unikt design med bakgrunn i tilbakemeldinger fra deres ambassadører i kombinasjon med Helsports egen erfaring på området. De har også videreført deres mest varmeffektive konstruksjon og passform som først ble tatt i bruk i Rago-serien.

Alle aspekter ved det å sove i ekstrem kulde har blitt tatt hensyn til og vurdert når de har designet twin-bag systemet. Spitsbergen kombinerer varmen og komforten man får fra gåsedun, kuldefordelene man får ved syntetisk fyll, og ekstra varmeeffekt ved bruk av shingle-konstruksjon.

Spitsbergen har også Helsports mest komfortable og effektive konstruksjon og passform, kombinert med maksimal fleksibilitet fra den innovative glidelåsløsningen Den følger Helsport sin «long» passform med ekstra bredde for at du skal kunne ha muligheten til å bytte klær mens du fortsatt sitter inne i posen, samtidig som det reduserer muligheten for at kuldepunkter oppstår.

Innerposen

Helsport Spitsbergen X-trem Inner bag er fylt med 750 gåsedun, med ekstra dun i fotenden hvor det er høyt varmetap. Hetten sitter som støpt rundt hodet og også her er det fylt med ekstra dun. Varmekragen er formet slik at den sitter naturlig og komfortabelt over skuldrene med enkel innvendig justering. Alle glidelåsene på posen er laget så korte som mulig uten at det går utover brukervennligheten. Langs hele glidelåsen ligger det en stor, dunisolert varmeklaff unngår varmetap. I skulderhøyde på høyre siden av armen, er det en ekstra glidelås som er dekket av en myk dunklaff for å unngå at glidelåsen setter seg fast. Hovedglidelåsen på venstre side har tre skyvere som kan gjøres om slik at det blir en åpning for venstrearmen. Denne doble glidelåsløsningen gjør at du kan sitte oppreist i innerposen og holde deg god og varm samtidig som du kan spise, lese, lage mat e.l. På innsiden av posen finner du en romslig brystlomme hvor du kan oppbevare det du behøver å ha lett tilgjengelig. Hetten og varmekragen har begge strammejustering slik at innerposen kan bli lukket helt i veldig kalde forhold, eller åpnet helt opp om temperaturen tillater det. Det er også enkelt å regulere temperaturen ved bruk av doble glidelåser. Dunkamrene på brystet er spesialdesignet rundt de doble glidelåsene ved å bruke to lange vertikale dunkamre på siden og et kortere horisontalt dunkammer over brystet. Dette gjør at duna holder seg på plass og maksimerer spensten og varmen.

 • Personlengde: opptil 195 cm
 • Temperatur: Komfort –16/–25 / Ekstrem –48
 • Mål: Bredde 85 cm
 • Vekt: 1510 gram / Kun fyll 861 gram
 • Glidelås: 120 cm på venstre side

Ytterposen

Helsport Spitsbergen X-trem Outer bag har et ganske annerledes design i forhold til innerposen. Den har en kort glidelås sentrert på midten av posen og er fylt med syntetisk materiale. Med en sentrert glidelås betyr det at inner-og ytterposen har motsatte glidelåser fra hverandre. Dette er for å minimere varmetap og unngå at man blir forvirret på natten hvis man må ut av posen. Glidelåsen er også beskyttet med en varmeklaff som folder seg over glidelåsen på enden for å unngå at den fryser fra pusten man puster ut om natten.

Helsport har brukt syntetisk fyll i ytterposen på grunn av det kritiske, men kanskje ikke så kjente problemet med å sove i kalde klima. I løpet av natten svetter vi, og fuktigheten som slippes ut kan fryse på innsiden av soveposen i ekstrem kulde. Over tid kan dette bygge seg opp som is inne i posen og det kan være et stort problem på lengre ekspedisjoner. Med Spitsbergenposen vil det fortsatt være en fare for at det kan bli is på innsiden av posen, men fordi det er syntetisk materiale vil ikke isen gå utover og ødelegge isolasjonsegenskapene i samme grad som det gjør med dun. I tillegg tørker det betraktelig raskere. For å øke varmen ytterliggere har de brukt en shingle-konstruksjon på oversiden av soveposen. Shingle-konstruksjon betyr at de bruker overlappende fiberstykker, i stedet for et stort stykke. Det gjør at man får større frihet til å bevege seg i posen samtidig som varmen blir «fanget» mellom lagene og sørger for ekstra varme. Under EN-testen fant Helsport at denne konstruksjonen gjorde soveposen hele 15 % mer effektiv enn å bruke et enkelt fiberstykke. Fibere er et resirkulerbart syntetisk fyll som også oppfyller kravene Helsport har for varmeeffektivitet.

Passformen på ytterposen er designet for å passe over innerposen uten at den komprimerer duna. Hetten er formet slik at den enkelt kan trekkes over hetten på innerposen, eller legges flatt og fylles med klær så den fungerer som en pute. Ytterposen har den samme komfortable Pertex-nylonen på innsiden av posen, men en enda kraftigere Pertex-nylon som er behandlet med ekstra 1000 mm vannavvisende coating på utsiden. Alle materialene har C6 WR behandling. Ytterposen har som innerposen også en stor og romslig lomme innvendig i brysthøyde for oppbevaring av det du trenger å ha lett tilgjengelig.

 • Personlengde: opptil 200 cm
 • Temperatur: Komfort –4/–11 / Ekstrem –30
 • Mål: Bredde 90 cm
 • Vekt: 1560 gram / Kun fyll 861 gram
 • Glidelås: 120 cm i senter

Tips fra produktutvikler

 1. Når du legger deg inn i Spitsbergen, lukk igjen ytterposen først. Da blir det enklere å dra igjen glidelåsen på innerposen.
 2. Dersom du blir for varm i løpet av natten kan du bruke glidelåsene på innerposene for å regulere temperaturen.
 3. Fordi Spitsbergen bruker den samme passformen som Rago Long, kan du fint bruke ytterposen separat for å gi ekstra varme til andre soveposer fra Helsport.
1546