Impregneringsvask Bio OrganoTex Wash Waterproofing 500 ml Impregneringsvask Bio OrganoTex Wash Waterproofing 500 ml Impregneringsvask Bio OrganoTex Wash Waterproofing 500 ml

OrganoTex Wash Waterproofing 500 ml

Impregneringsvask Bio

Varenr.: 735845

OrganoTex Wash-In Textile Waterproofing er en biologisk lett nedbrytbar tekstilimpregnering som er inspirert av naturens egen kjemi. Fungerer både på syntetiske materialer som polyester og polyamid samt på naturmaterialer som bomull, ull og lin.

249,-
-+
3 på lager.
18 på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.

Hos oss finner du kvalitetsprodukter som gir turglede i mange år. Er du usikker på gave? Gi et gavekort!

Vi har gratis frakt over kr 1000 for alle privatpersoner. Medlemmer av DNT får 15% medlemsrabatt ved bruk av rabattkode. 

Varer kjøpt i november og desember har utvidet bytterett ut januar 2024.

Vi pakker og sender helt frem til 22.des, men skal du ha pakken i tide før jul bør ordren, i følge Posten, sendes før 17.des.

OrganoTex Wash-In Textile Waterproofing:
Volum: 500 ml
Vekt: 560 gram
Innhold: Vann, organiske kiselpolymerer, naturlige fettsyrer, ikke-ioniske og anioniske tensider, samt zirkonacetat.

  • Gjenskaper vann- og smussavvisningen.
  • Opprettholder materialets pusteegenskaper.
  • PFAS-fri og lett biologisk nedbrytpar.
  • Svensk innovasjon som er produsert i Sverige.

Tekstilimpregnering som enkelt vaskes inn i plagget i vaskemaskin. Forbedrer tekstilets vann- og smussavvisning. Forlenger tøyets levetid ved å beskytte fibrene, samt bevare vannavvisningen. Beholder materialets pusteegenskaper, farge og struktur ettersom impregneringen ikke legger seg som en film på yttersiden, men går i dybden og ned i fiberet på plagget.

Passer fint på syntetiske materialer som polyester og polyamid i vanntette regn- og skall-plagg, samt alle typer ytterplagg, dunjakker, vindjakker, skiklær etc. Kan også brukes på soveposer, hestedekken, dyner, trekk til barnevogn, bil eller båt og andre utendørstekstiler.

Produktet er PFAS-fritt og lett biologisk nedbrytbart (OECD301A), så ingen skadelige stoffer blir liggende igjen i naturen. Den patenterte teknologien er inspirert av naturens egen kjemi, likt lotusbladets ekstremt vannavvisende egenskaper. OrganoTex utvikles og produseres i Sverige av miljøteknikkfirmaet OrganoClick.

Når er det på tide å reimpregnere?

Når vannet ikke lenger preller av overflaten på din regn-, skalljakke eller andre funksjonelle ytterplagg, har grunn-impregneringen, som kalles DWR (Ytterstoffets grunnimpregnering kalles ofte DWR og står for Durable Water Repellency), blitt vasket ut. Et vått yttertøy forverrer plaggets pusteevne med cirka 70 %. Det innebærer at på tross av en god membran som skal holde deg tørr og samtidig puste, opplever du plagget kaldt og tyngre, og du blir våt på innsiden. Ved at du vasker og reimpregnerer plaggene dine regelmessig, forbedrer du funksjonen og forlenger levetiden.

Slik gjør du:

  1. Vask plagget (med OrganoTex BioCare vaskemiddel), skyll nøye uten skyllemiddel. La plagget ligge igjen i maskinen.
  2. Rist flasken. Dosér med 100 ml for 1 plagg i vaskemaskinen. Pluss 50 ml per ekstra plagg. Maks tre plagg per vask.
  3. Kjør et kort vaskeprogram i 30-40 grader med sentrifugering.
  4. Tørk hengende i minst 24 timer til ytterstoffet er helt tørt eller tørk i tørketrommel, alternativt tørkeskap om plaggets vaskeanvisning tillater det.
9294