NYT SOMMEREN I TELT 
FINN INSPIRASJON
MAT PÅ TUR
VARME OG GODE SOVEPOSER
STORT PÅFYLL AV OSPREY
Storsekk Osprey Kestrel 48 liter
1 800,-
1 530,-
Velg
Juniorsekk Osprey Ace 50 liter
1 799,-
1 529,-
Velg
Klatresekk Osprey Mutant 52 liter
1 799,-
1 529,-
Velg
Tursekk Osprey Kestrel 58 liter
1 899,-
1 614,-
Velg
OPPBLÅSBARE LIGGEUNDERLAG FRA EXPED
STORT UTVALG AV DNT PRODUKTER
UTEKAFÉ FOR DEN KRESNE 
SPILL OG MORO TIL TELTTUREN

DRA PÅ HYTTETUR!

0Stølsmaradalen, Jotunheimen
Foto: DNT/ Eivind Haugstad Kleiven

Den Norske Turistforening har 550 hytter og rundt 20 000 kilometer merkede sommerruter over hele landet. Nå åpner flere og flere av de selv- og ubetjente hyttene sin booking for sommeren. Start planleggingen av sommereventyret ditt nå!
Husk at alle besøk MÅ forhåndsbookes. Merk også at de ulike foreningene rundt om, kan ha ulik dato for åpning og praksis for booking. Ta direkte kontakt med dem så hjelper de deg.

 

Drømmer du om å gå fra hytte til hytte i fjellet i sommer? Da er det viktig at du leser deg litt opp på hva som kan forvente deg slik at turen blir optimal for deg og ditt turfølge. 
 

UT.no er alltid den beste platformen å ta utgangspunkt i. Her finner du turtips, kart oversikt, linker til hyttebooking mm.

 

DNT Oslo sine hytter, som dekker Hardangervidda, Skarvheimen, Breheimen, Jotunheimen, Langsua (Huldreheimen), Femundsmarka, Rondane og Dovrefjell, samt en hytte i Tafjordfjella, teller 85 i tallet. 52 av disse er selvbetjente og åpner booking på torsdag 22.april 2021. Du kan lese mer om disse hyttene her og om bookingen til DNT Oslo her

 

 

Tre ulike hyttetyper
Ønsker du alt servert eller en enkel hyttetur hvor du tar med maten selv? DNT har tre hyttetyper med forskjellig betjeningsgrad:

 

Ubetjent hytte
Dette er små hytter (5–25 sengeplasser) samt ofte sikringsbu med ekstraplasser. Hyttene er utstyrt med senger og dyner (på enkelte kun tepper), kokemuligheter med kjeler, dekketøy og ved. Hyttene er åpne eller låst med DNTs standardnøkkel.

 

Selvbetjent hytte
Som ubetjent hytte, men med et rikholdig matvarelager med middagsretter, pålegg, knekkebrød og lignende, som kan kjøpes på hytta. Hyttene er åpne eller låst med DNTs standardnøkkel, og kan ha hyttevakt i sesongene.

 

Betjent hytte
Disse drives av et vertskap. Servering av måltider (ofte trerettersmiddag samt vin/øl-rettigheter) og overnatting på to- til firemannsrom eller sovesal. De fleste hyttene har enkel, god standard med strøm, dusj og tørkerom for turtøy. Flere av de betjente hyttene har et ubetjent eller selvbetjent tilbud utenfor sesong.

I tillegg finnes en rekke nødbuer. Dette er ulåst buer/små hytter uten madrasser og dyner for overnatting. Som regel er det ved til oppvarming og propan til koking. Ofte er det òg sengebrisker på nødbuene slik at man kan overnatte dersom man har med sovepose og liggeunderlag. Ei nødbu nært sivilisasjonen blir som regel brukt som «dagshytte» – et sted man hviler, varmer seg og spiser matpakka.
 

Hvem kan bruke hyttene?
Alle kan bruke DNTs hytter. På hytter uten vertskap må minst én i følget være medlem for å få leid den spesielle DNT-nøkkelen. Noen hytter er tilrettelagt for at du kan ta med hund, andre ikke. På UT.no kan du sjekke hvordan forholdene er på hver enkelt hytte.
 

Må jeg bestille plass?

Til vanlig trenger du ikke å bestille plass før du kommer til en hytte,  men i disse Corona-tider er det ekstraordinære regler for å begrense smitte av koronaviruset. Derfor må alle booke plass på forhånd, og dagsbesøk og drop-in på selv- og ubetjente hytter er ikke lov. Les mer her.

 

Les mer...Vis mindre...